Læs historien om mit tangomaleri
Lidt tangohistorie

Sidst i 1800 tallet immigrerede store grupper af håbefulde europæere til sydamerika for at prøve lykken. Ud af virvaret af forskellige kulturer i havnekvarterene i Buenos Aires og Montevideo - mikset med de afrikanske slavers dansetradition - opstod tangoen.

Tangoen staretede sit liv på gaden og på byernes mange bordeller - omkring 1900 var 2/3 af befolkningen mænd grundet de mange mandlige immigranter. Dansen blev først stueren, da den omkring 1913 blev "blåstemplet" af Europas high society, og efter den spæde start fik den for alvor fat i det brede publikum i 30'erne og 40'erne.

Tangoen skabte kontakt mellem kønnene - en erstatning for den tabte - eller aldrig opnåede - kærlighed, og også i dag skaber tangoen nærhed. Det vigtigste i tangoen er, hvordan den opleves af de dansende - ikke af tilskuerne.

At skabe noget sammen er det primære i den argentinske tango. Det er en 100% improviseret dans og en udfordring for både den, der fører, og den, der følger. En dans som kun lykkes gennem respektfuld dialog og tilstedeværelse.


Måden du formidler budskabet på er enkelt. Det skal det også være, for at kunne fremelske mit glemte eller endnu ukendte potentiale. Du er humoristisk og har en utrættelig tålmodighed for at vise mig bestemte trin igen og igen.
Renate Baumann
Ulla OlsenMallehøjvej 2ABursø4930 Maribo3887398740618168uo@dialogogdans.dk