Læs historien om mit tangomaleri
Historien om mit tangomaleri

I 1999 var jeg en uge på Langelands Kunsthøjskole for at danse tango. Den samme uge var der - udover tangoundervisning - et malerhold, så vidt jeg husker både oliemaling og akvarel. Én af udfordringerne for malerne var at tegne og male efter levende modeller - nemlig os, der dansede tango.

På kursets sidste dag var der - naturligvis - en festlig afslutning, som blev indledt med en fernisering, hvor der var mulighed for at nyde de kunstværker, der var skabt i løbet af ugen. Ét af resultaterne var dette maleri. Jeg er vild med både farverne og maleteknikken, så jeg måtte simpelthen købe maleriet.

Der er også den lille krølle på historien, at det faktisk er mig, der er afbildet, og det er selvfølgelig også sjovt at eje et maleri, man selv har stået/danset model til. Min dansepartner i malende stund var i øvrigt Nelson Apelblat - tak for dansen!

Jeg fik aldrig rigtig fat i kunstnerens fornavn. Jeg ved, hun hedder Kirkeby - lige som Kunskhøjskolens adresse, men fornavnet er desværre ukendt for mig, og en eftersøgning har ikke resulteret i noget - endnu.

Tak i øvrigt til Birgitte Drud, der på daværende tidspunkt var forstander på Langelands Kunsthøjskole (tag eventuelt et kik på druds-tango.dk).

Det var et dejligt sted at udvikle sine tangokundskaber!

Ulla OlsenMallehøjvej 2ABursø4930 Maribo3887398740618168uo@dialogogdans.dk