Læs historien om mit tangomaleri
Nærvær i nuet

Mange veksler mellem på den ene side at analysere fortiden i håb om at blive bedre til at håndtere nutiden, og på den anden siden at lade os opsluge af et hav af planer og drømme om fremtiden. Principielt er der ikke noget galt i at have fokus på fortid og fremtid. Problemet er, at vi ofte glemmer at være til stede i nuet.

Kunsten er at få vores fokus på fortid, nutid og fremtid til at balancere. Vi skal huske, at nuet også kræver opmærksomhed ... Det er faktisk nu, vi lever.

Dansen - og det at bruge vores krop - er én af flere måder at være til stede i nuet. Når vi bruger kroppen, giver vi plads til vores sanser. Vi vinder ved at skrue ned for analyseapperatet, når vi fx bevæger til musik sammen med andre mennesker. Det kan være svært, men det det er sundt en gang i mellem at lade hovedet være i ro.

Jeg har gang på gang oplevet i min undervisning, hvor svært det kan være for moderne mennesker at lade vores rationelle hjerner hvile og lade kroppen reagere naturligt og afbalanceret til musikken og partnerens impulser. Det ER svært at slippe kontrollen og stole på sanseapperatet - og intuitionen, men når det lykkes, giver det er god fornemmelse af at være i nuet og nærværende.

Naturligvis lærer man ikke at danse uden at bruge hovedet, men ved at få mere balance mellem krop og hjerne, opnår vi lettere følelsen af at leve her og nu.


"Når alt går op i en højere enhed, føler jeg lykkeligt nærvær og samhørighed. Det, du gør, virker personligheds-og relationsudviklende."
Renate Baumann
Ulla OlsenMallehøjvej 2ABursø4930 Maribo3887398740618168uo@dialogogdans.dk